Studentice – djeca članova Udruge primile prijenosna računala

Provodeći projekt,   Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Odjela za humanitarnu djelatnost pod nazivom  „Pomozimo studentima djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje. Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Danas 25. rujna u prostorijama UDVDR –a PMŽ Čakovec,  predsjednik podružnice Stjepan Horvat u ime voditeljice projekta Udruge gđe. Dubravke  Kutleša Herljević uručio je prijenosna  računala HP studenticama –  djeci hrvatskih branitelja – članova Udruge za 2020. godinu.

Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo dvadesetpet   studenata, a ove  godine još   troje:

PETRA  /Krešo/ POSEDI iz Železne Gore na prijedlog ogranka Štrigova, studentica 5. godine diplomskog sveučilišnog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

DORA /Davor/ MARČEC iz Strahoninca na prijedlog ogranka Strahoninec, studentica 1. godine University of Huddersfield – Biomedicina u Engleskoj. Budući da se Dora već nalazi u Engleskoj zbog početka studija,  njezino  računalo je preuzela sestra Lara.

VERONIKA  /Željko/ ŠKVORC iz Prekope na prijedlog ogranka Štrigova, studentica 1. godine diplomskog studija matematike na PMF Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt će se nastaviti i za iduću akademsku godinu.

Tekst i foto: Dražen Tkalec

Tajnik podružnice

DRAŽEN TKALEC, struč.spec.ing.admin.chris.