Studenti, djeca hrvatskih branitelja članova Udruge, primila prijenosna računala

Realiziran je projekt Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Odjela za humanitarnu djelatnost pod nazivom  „Pomozimo studentima-maturantima  djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje. Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz sredstava Ministarstva hrvatskih branitelja.

Dana 2. lipnja 2023. u restoranu Gastro globus na Zagrebačkom velesajmu  u nazočnosti Predsjednika UDVDR RH dr.sc Slavka Barića, gen.puk u miru, glavnog tajnika Zvonka Marića, voditeljice projekta Udruge gđe. Vesne Iveković, puk.  u miru i  donatora uručeno je 32  prijenosna  računala studentima-maturantima –  djeci hrvatskih branitelja – članova Udruge iz osam Podružnica za 2023. godinu.

Na dodjeli je sudjelovala i delegacija naše Podružnice  na čelu s predsjednikom gosp. Stjepanom Horvat i dopredsjednikom gosp. Vladimirom Vidović sa studentima dobitnicima računala. Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo trideset    studenata, a ove  godine još   četvero:

DINO /Josip/ PUKLEK  iz Male Subotice  na prijedlog ogranka Mala Subotica, student 2. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

DIJANA /Milena/ DRVEKAR iz Pušćina na prijedlog ogranka Mihovljan, studentica 2. godine na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

ANTONIA  /Mladen/ ŠAFARIĆ iz Strahoninca  na prijedlog ogranka Strahoninec, studentica 1. godine na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

MARIJA / Mijo / KRZNAR iz Domašinca na prijedlog ogranka Mala Subotica, studentica 1. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu  u Zagrebu.

Međimurskim studentima po dva računala su donirali poduzetnik gosp. Milan Šećković i Odvjetničko društvo Škurla, Durmiš i Spajić iz Zagreba, na čemu im od srca u ime studenata i roditelja  zahvaljujemo.

Projekt će se nastaviti i u idućoj akademskoj godinu.

 

 Foto: S. Horvat i V. Vidović  

 Tajnik podružnice

DRAŽEN TKALEC, struč.spec.ing.admin.chris.