STEM radionice iz projekta „ITEO“

U utorak 19. travnja u jutarnjem terminu u osnovnoj školi u Svetom Martinu na Muri i u popodnevnom u Hodošanu u sklopu projekta „ITEO – Popularizacija STEM-a u Međimurju”, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije u suradnji s Foto-kino klubom Ivanovec održali su četiri radionice za učenike od 1. – 8. razreda. Slijedećeg dana su radionice 3D modeliranje, Modelarstvo – strojarstvo – konstruktorstvo, Oblikovanje i oslikavanje predmeta i Fotografija u istim terminima održane u osnovnim školama u Donjem Kraljevcu i Kotoribi. Na radionicama je bilo ukupno 250 učenika. Najviše učenika bilo je na radionicama u Svetom Martinu na Muri.

Radionice su vodili: 3D modeliranje Zvonko Ljubić, Modelarstvo – strojarstvo – konstruktorstvo Jelena Tuksar, Željko Medved i Hrvoje Subotić, Oblikovanje i oslikavanje predmeta Andreja Modrinjak i Fotografija Radovan Petković uz asistenciju Vanje Modrinjaka.

Od strane škola, u organizaciji i provedbi radionica pomogli su: u Svetom Martinu na Muri ravnateljica Petra Novinščak, učiteljice tehničke kulture Dubravki Žignić Resman i Smiljana Colar, informatičar Neven Kutnjak i učiteljica likovne kulture Mirna Žerjav, u Hodošanu ravnatelj Damir Kovačić, u Donjem Kraljevcu ravnateljica Sandra Vlahek i u Kotoribi ravnateljica Snježana Matoš i učiteljica tehničke kulture Jelena Tuksar.

Nakon evaluacije utvrđeno je da su učenici izrazito zadovoljni sudjelovanjem na radionicama i zainteresirani su da se provedu nove radionice u njihovim školama.

(Željko Medved)