SREDIŠĆANCI NA RADIONICI „POKRENI SRCE – SPASI ŽIVOT“

U Srednjoj školi Čakovec održana je radionica  osmišljena kao standardizirani model edukacije za građane o pružanju prve pomoći te osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora.

Radionica je priređena u suradnji Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Srednje škole Čakovec, a prisustvovali su joj dr. Tomislav Novinščak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, župan Matija Posavec, pomoćnica ministra zdravlja Dijana Cimera i Maja Grba-Buljević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Sama radionica održana je u sklopu Nacionalnog programa Ministarstva zdravlja Pokreni srce-spasi život“, pri čemu je Međimurska županija kao najgušće naseljeno područje Hrvatske prepoznala važnost ovakve edukacije za svoju lokalnu zajednicu, te se pokazala kao pouzdan partner u osiguravanju zdravstvene zaštite i razvijanju novih zdravstvenih inicijativa.

Za Grad Mursko Središće ispite za pružanje prve pomoći i oživljavanje položili su Maja Kramar, Jasmina Barat, Drago Belše i Bojan Bračko.

(foto: http://www.zhm-mz.hr/radionica/)

IMG_5401

IMG_5490

IMG_5471

IMG_5403

IMG_5447