SRD “Mura” održala svoju redovnu godišnju skupštinu za 2017. godinu

SRD „Mura iz“ Murskog Središća u Pansinu Ilonka održala je u nedjelju 18. 03. 2018. godine  svoju redovnu godišnja skupštinu. Pred velikim brojem ribiča kao i njihovih gostiju skupštinu je otvorio predsjednik društva gospodin Stjepan Lisjak.

Svoje redovne godišnje izvještaje članovima društva  iznijeli su prvo predsjednik Stjepan Lisjak  o radu i  društva kroz cijelu godinu. Blagajničko izvješće podnio je Boris Goričanec, dok je Ivica Vugrinec obavijestio prisutne o izvještajima Komisije za poribljavanje i  Komisije za radne akcije.

Uspješnu 2017.godinu što se natjecanja tiče predstavio  u ime Natjecateljske komisije  Nenad Jurinić.

Izvješće Nadzornog odbora predočio je Damir Kukovec.

Sva iznesena izvješća skupštinari su jednoglasno prihvatili.

Na skupštini je potvrđena i zamjena u UO SRD „Mura“ gdje je umjesto dosadašnjeg člana Saše Antolović  potvrđen kao novi član Alen Radiković.

Prihvaćen je prijedlog plana i rada za iduću godinu kao i financijski plan za 2018. godinu.

Podijeljena su zahvalnice i priznanja  zaslužnim članovima društva kao i priznanja onima koji su društvu pomogli u njihovom radu. Spomenimo samo da su priznanje dobili Grad M. Središće, te gradonačelnik Dražen Srpak i SSRD Međimurske županije i njezin tajnik Darko Oreški. Udruge i pojedince koji su primili zahvalnice i priznanja objaviti ćemo u posebnom članku.

Gradonačelnik Dražen Srpak pozdravio je nazočne rekavši kako će Grad i dalje pomagati društvo, naročito se angažirati u daljnjoj realizaciji izgradnje Ribičkog doma u Zalešču, no rekao je da ne smijemo zaboraviti da u Gradu djeluju još dva veoma aktivna i kvalitetna  ribička društva Verk i Karas.

Tajnik SSRD Međimurske županije  Darko Oreški najprije ispričao predsjednika županijske organizacije gospodina Pfeiffera  što se zbog bolesti nije mogao pojaviti na njihovoj skupštini no putem SMS poruke čestitao im je na dobrom i kvalitetnom radu, te  im isto takav zaželio u budućnosti.

Nakon toga  upoznao je prisutne s detaljima nadolazećeg  Svjetskog prvenstva u ribolovu za invalide koje će se održati na retencijama Podturna  i Selnice, a samo svečano otvaranje bit će na šetnici u M. Središću.

Na kraju same skupštine podijeljene su zahvalnice  i priznanja udrugama i pojedincima povodom 60. godina postojanja društva.. Kao i uvijek do sada članovi društva nakon skupštine počašćeni su svečanim ručkom.

(tekst i foto ZR)