ŠOKANTNO! Martinu Žerjavu, branitelju iz Novakovca, pripadniku PUMA i oboljelom od PTSP-a, liječnica odbila pomoći te ga vrijeđala

Martin Žerjav, hrvatski branitelj iz Novakovca i pripadnik 7. gardijske brigade PUMA obratio nam se za pomoć kako bi javnost doznala za odnos njegove liječnice prema njemu. Zbog toga on se također pismom obratio Hrvatskoj liječničkoj komori od koje traži da mu se dodijeli drugi liječnik što mu do sada nije uspjevalo jer je uvijek dobivao odgovor da su svi liječnici zauzeti.

Martinu je dijagnosticiran PTSP, boluje od dijabetesa i visokog krvnog tlaka, nezaposlen je, teško živi od minimalne socijalne pomoći. Navodi da se njegova liječnica loše odnosila prema njemu, nije ga htjela primiti niti mu dati potrbnu injekciju te ga je vrijeđala. Potrebnu medicinsku skrb dobija tek od Hitne pomoći.

Hospitaliziran je u Županijskoj bolnici Čakovec, a iz otpusnog pisma doznajemo da ima status ratnog vojnog invalida, privremeno 20% no naknada za to je mala, nije sposoban raditi,  te se vidi da samo propada. Roditelji su mu umrli od raka, a od problema sa srcem umrla mu je i mlađa sestra. Teško se nosi s životnim nedaćama.

U prilogu donosimo pismo koje je uputio Hrvatskoj liječničkoj komori.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)