SOIRH VUKOVAR – Zamolba za potporom projekta GRAĐANI PRVOG REDA

Predmet: Zamolba za potporom projekta GRAĐANI PRVOG REDA
– t r a ž i s e / do kraja veljače 2019. god.

Poštovani,

Predlažemo Vam da podržite projekt GRAĐANI PRVOG REDA koji je cjelovito usmjeren na stvaranje sustavnih uvjeta za zapošljavanje osoba s invaliditetom; kako u lokalnoj zajednici, tako i na nivou Republike Hrvatske.

Naziv projekta GRAĐANI PRVOG REDA je inverzija koja upućuje na pozitivnu diskriminaciju prema osobama s invaliditetom.
Nakon 17 godina rada u udrugama osoba s invaliditetom, kao osoba sa 100%-tnim invaliditetom od rođenja, predstavljam Savez sa veoma jasnim ciljevima ka integraciji osoba s invaliditetom u normalan život članova zajednice.
Mogu samo reći da je ovaj projekt izraz naših najdubljih težnji kao odgovor na pitanje: Kako?

Osnovna integracijska potreba osoba s invaliditetom je zapošljavanje kojim postaju punopravni članovi zajednice. Trenutno stanje u Republici Hrvatskoj da je od oko pola milijuna osoba s invaliditetom je samo 17.000 zaposleno upućuje na potrebu traženja inventivnih rješenja.
Zapošljavanje osoba s invaliditetom nije samo obveza za pravne osobe koje zapošljavanju 20 ili više djelatnika, već win-to win-to win situacija za osobe s invaliditetom, poslodavce i zajednicu.
O mogućnostima koje postoje informacije se nalaze na linku: http://soirhvukovar.hr/registar-za-zaposljavanje-osi sa ciljem da se koriste na opće dobro.
Projekt provodimo kao jedinstvenu aplikaciju sa osnovnim nam je cilj pokretanja pozitivnih i trajnih procesa razvijanja jednakih mogućnosti, te u tom pravcu očekujemo i Vašu podršku.

Predlažemo Vas da nas podržite donacijskom potporom u iznosu od 500,00 kn.
Vaša potpora može biti i u manjem ili većem iznosu, ovisno o Vašim trenutnim mogućnostima.

Potporu možete uplatiti na broj žiro račun IBAN: HR5024020061100839324 Erste banka, s predloženom naznakom: Donacija za osobe s invaliditetom, 2019. godina.

Prihvatljiva je i donacija u proizvodima Tvrtke.

……..
Naša Udruga/Savez nastao je spajanjem dviju Udruga iz Grada Vukovara u 6. mjesecu 2017.g.; tj. udruga BOLJI SVIJET – Centar za integraciju osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, OIB: 09784938619 i Društva osoba s invaliditetom „Podunavlje“ Vukovar, OIB: 78901746860.
Kroz naš rad u prethodnih godina održali smo 7 revija za žene s invaliditetom (o.p.: pregled na linku http://soirhvukovar.hr/moje-drugo-ja), te stekli cjelovito iskustvo s kojim možemo dati najbolje od sebe.
Savez trenutno broji 240 članova, osoba s invaliditetom, različitih dijagnoza i starosne dobi.
Kao i prethodne dvije udruge Savez nastavlja raditi na poboljšanju uvjeta i kvalitete života osoba s invaliditetom, te stvaranju uvjeta za cjelovitu integraciju osoba s invaliditetom.
Savez u lokalnoj zajednici svojim dugoročnim aktivnostima pokušava osobama s invaliditetom, članovima udruge olakšati svakodnevnicu kroz programe klubova koji djeluju u prostorijama udruge. Tako se u prostoru odvijaju cjelodnevne aktivnosti kao što su čitaonica, šah i likovne sekcije, razna druženja i manifestacije, druge projektne i programske aktivnosti.

……..
Iskreno se nadamo pozivnom rješenju ove zamolbe s napomenom da će nam svaki iznos biti vrijedan pažnje i daljnje suradnje na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i razvijanja jednakih mogućnosti.
Ukoliko niste u mogućnosti podržati Projekt i udovoljiti našoj potrebi možete dostaviti odbijenicu na adresu P.P. 50, 32000 Vukovar, ili – još jednostavnije – dostavom na email adresu: savez.invalida.hrvatske@gmail.com.

Svakako vas molimo da nam odgovorite – bilo pozitivno, bilo negativno – sa kratkom e-mail porukom, kako bi bili sigurni da ste razmotrili našu zamolbu.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća slobodno nas kontaktirajte na telefone broj telefona 099 674 9429, (032) 639323; kontakt osoba Ljubica Prekodravac, predsjednica.

Neka dobre stvari dolaze iz Vukovara,
srdačan pozdrav

Ljubica Prekodravac, predsjednica SOIRH-a

PRILOZI:

1) ZAMOLBA za potporom Projekta
2) Projekt GRAĐANI PRVOG REDA
……..
P.S.: Ukoliko imate problem sa otvaranjem privitka dokumente iz priloga možete i preuzeti kao PDF dokument direktno sa linkova klikom na DOWNLOAD FILE

https://soirhvukovar1.weebly.com/zamolba-2019.html
https://soirhvukovar1.weebly.com/projektna-aplikacija.html

NAPOMENE:

1) Na stranici https://soirhvukovar.weebly.com/registar-osi.html smo objavili popis tvrtki dostavljen iz Hrvatske gospodarske komore koje imaju 20 i više zaposlenika, te podliježu zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Možete provjerite da li ste na popisu!

2) Naše smjernice postupanja u elektroničkoj komunikaciji možete provjeriti na linku https://soirhvukovar.weebly.com/email-i-gpdr.html

Ukoliko ne želite više primati elektroničku poštu od nas možete odjavu sa email liste izvršiti na jedan od dva načina:

– Unosom adrese na koju ne želite primati elektroničku poštu na linku https://soirhvukovar.weebly.com/unsubscribe.html
– Klikom na link Unsubscribe

KONTAKTI:
Ljubica Prekodravac
predsjednica SOIRH VUKOVAR
Address Vukovar, Sajmište 46 
Phone (032) 639323 Mobile 0996749429 
Email Ljubica.Prekodravac@gmail.comsoirhvukovar@soirhvukovar.hr   
Website https://soirhvukovar.hr

SOIRH VUKOVAR
Sajmište 46
Vukovar 32000
Croatia
https://soirhvukovar.hr