Siječanj u Dječjem vrtiću “Maslačak” Mursko Središće

Izazovna su vremena, no u Dječjem vrtiću “Maslačak”  Mursko Središće zimske dane provodimo istražujući blagodati zime kroz razne poticajne aktivnosti. Mjesec siječanj je započeo radno i poprilično živo. Sa završetkom blagdanskih i prazničkih dana, polako je rastao i broj djece koja su ispunila vrtić smijehom, pjesmom i žamorom dok su vrijedne ruke stvarale.

Svakodnevnim promišljenim i poticajnim aktivnostima utječemo na cjelokupan dječji razvoj i to kroz istraživačko-spoznajne, dramske, likovne, glazbene i aktivnosti s kretanjem.

Potaknuti pojavom snježnog pokrivača koji je nakratko zabijelio naš kraj, interes djece za aktivnosti vezane uz snijeg i led bio je veći. Stoga nadopunjujemo naše centre aktivnosti različitim materijalima i poticajima, uživamo u igri na snijegu i ledu kad je moguće te svakodnevno boravimo na svježem zraku. Djeca su pokazala interes za Antarktiku, stoga istaražujemo povijest kontinenta, činjenice, životinje, pojave.

13. siječnja smo obilježili važan datum, godinu dana od preseljenja u novoizgrađeni vrtić. Tog dana proslavili smo “1. rođendan vrtića” a tim povodom posjetio nas je gradonačelnik i obradovao cvijećem i slatkišima.

Odgojitelji Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće