Šetnica u Murskom Središću još nema ime, a sigurno je da se neće zvati po dr. Franji Tuđmanu

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće donijeta je odluka da jedan dio centra grada dobije ime Trg Franje Tuđmana. Što bi on točno trebao obuhvaćati detaljno je navedeno u priopćenju Grada i mi ga u nastavku donosimo.

Na jednom međimurskom portalu osvanulo je mnoštvo komentara povodom te odluke, većinom negativnih jer su čitatelji možda shvatili da će se po prvom hrvatskom predsjedniku nazvati šetnica uz rijeku Muru. Međutim o tome nema ni govora, a o njenom imenu odlučiti će građani demokratskim putem.

Prema njihovim reakcijama najbolji bi bio neki neutralni naziv ili jednostavno Gradska šetnica. No prepustimo to skoroj budućnosti.

A sada pročitajte što je točno Grad objavio u svom priopćenju.

Nakon provedene javne rasprave u kojoj je na gradsku adresu s više eminentnih naslova stigla podrška te nakon sjednice Povjerenstva za preimenovanje i imenovanje ulica i trgova koja je jednoglasno potvrdilo prijedlog da u centru grada dobijemo trg prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Gradsko vijeće je većinom glasova to isto potvrdilo. Trg Franje Tuđmana proteže se parkiralištem uz rijeku Muru, dijelom parcele uz Centar za kulturu „Rudar“, bivšom klaonicom Hoblaj koju je grad otkupio, prostorom spomenika braniteljima – Piramida i tržnicom. 

(R. Tomanić, foto: TT)