SDP M. Središće zahvaljuje svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Jučer u subotu 14. travnja GO SDP-a Mursko Središće i Socijaldemokratski forum žena SDP-a održali su na gradskoj tržnici tradicionalnu humanitarnu akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine.

Prema riječima Renate Kovačić veoma su zadovoljni odazivom građana, kao i prikupljenim dobrovoljnim prilozima kojima pomažu Zakladi Ana Rukavina da svojim radom doprinese razvoju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, kao i promicanju i poticanju mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Ana Rukavina bila je novinarka Vijesnika koja se u Kliničkome bolničkom centru “Zagreb”, na Rebru, liječila od leukemije i na žalost tu bitku izgubila. 8. studenog 2006., 18 dana prije smrti, tada 29-godišnja Ana Rukavina iz bolničkog je kreveta poslala vapaj javnosti i ganula mnoge.

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi. Želim život! Svjesna sam svih rizika koji me očekuju, spremna sam i na deblji kraj, nije me strah. Samo se ne želim okrenuti i otići, a da nisam sigurna da sam učinila sve što sam mogla da se još neko vrijeme zadržim tu, među vama“

(R. Tomanić)