Ruža tj. Ruže međimurske su naše!

Učenice OŠ Gornji Mihaeljvec Zara Perko (5. r.) i Elena Vurušić (6. r.) osvojile su prva dva mjesta na Ruži međimurskoj.

Ove godine, u sklopu programa posvećenog proslavi Dana Međimurske županije, u društvenom domu u Donjem Vidovcu održana je manifestacija Ruža međimurska. Manifestacija je to koja okuplja osnovnoškolce koji se likovno i literarno izražavaju. Naglasak je na očuvanju kulturne baštine, povijesne baštine i kajkavskog dijalekta. Ovogodišnja manifestacija posvećena je međimurskom vizionaru i preporoditelju Luki Puriću koji je puno pažnje posvećivao radu s djecom i mladima, provodio je inicijativu otvaranja pučkih knjižnica u Međimurju i ustrajao u borbi za očuvanje materinskoga jezika. Manifestacija je pokrenuta u spomen na pučku pjesnikinju Ružu Pokolić iz Donjeg Vidovca, a od prvog obilježavanja posvećena je svim međimurskim pučkim pjesnicima.

Organizator je bila III. osnovna škola Čakovec, uz podršku Međimurske županije, te Općine Donji Vidovec te uz sudjelovanje brojnih mladih umjetnika iz međimurskih osnovnih škola, a među tim školama je i OŠ Gornji Mihaljevec. Učenice Zara Perko i Elena Vurušić nadmetale su se na literarnom planu pod mentorstvom Lidije Novak Levatić. Zara Perko (5. r.) osvojila je prvo, dok je Elena Vurušić (6. r.) osvojila drugo mjesto natječaja! Čestitke idu njima sa željom da tako i nastave!

NAPISALA: Lidija Novak Levatić