Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu

HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio upute za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini. Ovo su neke od najvažnijh mjera:

📌 Za rani i predškolski odgoj preporuča se nemiješanje skupina te održavanje najvećeg mogućeg razmaka za vrijeme jela i spavanja.

📌 Svaka odgojno-obrazovna skupina/razredni odjel boravi u jednoj prostoriji (učenici ne mijenjaju učionicu niti u predmetnoj nastavi).

📌 Učenici 1.-4. razreda osnove škole uz higijenske mjere i mjere fizičke distance, ne moraju nositi zaštitne maske.

📌 Od 5. do 8. razreda trebaju se poštivati mjere nemiješanja skupina/razrednih odjela te osiguranja minimalno 1,5 m razmaka. Ako to nije moguće, učenici i učitelj trebaju nositi zaštitne maske ili se razredni odjel dijeli na grupe učenika (turnusna nastava). Iste mjere odnose se i na srednje škole, ali razmak mora biti približno 2 metra.

📌 Roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, a učenici starije dobi mogu je mjeriti samostalno. U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u školu, već se javiti ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.

❗Djeca ne dolaze u školu ako imaju simptome zarazne bolesti, izraženu mjeru samoizolacije ili su pozitivna na #Covid19.

Upute su dostupne na 🔗 bit.ly/3hqxuUO

Vlada Republike Hrvatske