RODBINSKI SUSRETI – ŽLAHTNO SREČANJE 2015. U CIMPERU

Obitelj, familija,porodica ili bilo kako vam je omiljeno svakako je u našem životu ono što nas ispunjava ljubavlju , ponosom ,odanošću i naravno velikom, velikom prijateljstvu. Ovih dana imali smo prilike upoznati jednu od takovih porodica , u onom najširem smislu riječi . SakupIli su se u zajedničkom  Rodbinskom susretu 2015 (Žlahtno srečanje 2015) u našem središćanskom TIC Cimper da se vide, druže da iskažu jedan drugom taj osjećaj svojih rodbinskih veza.

IMG_6225

A sve je počelo davno . U Križovcu je živjela velika obitelj Domunkoš, šest sestara Anđela,Terezija, Katarina , Marija, Ana ,Slavica i brat Josip. Bila su to vremena kad se nije živjelo lako , ali već tada im je bila usađena ljubav prema svojima. Život takav kakav jest odnio ih je na razne krajeve svijeta,  u Sloveniju, Njemačku , Srbiju , Austriju ,Ameriku , a jedni su ostali živjeti tu na rodnoj grudi. Sestre su se poudavale, brat oženio, svi su  stvorili svoje obitelji , Sabo, Tuksar , Hrga , Fekonja , Gyofi  i  obitelj se širila sve više i više. Kako su bili dosta daleko jedni od drugih i susreti nisu bili baš česti,  pala je odluka da se barem jednom godišnje sretnu porazgovaraju , vide ,zabave . Već četvrtu godinu za redom održavaju tu tradiciju i vele neće prestati dok god bude nekoga iz familije.

IMG_6244

35-tero ih se ih okupilo na susretu, od toga 20 bratića i sestrični, bilo je tu unuka i praunuka , pjesme, smijeha, veselja. Putokaz kojeg bi se svi morali držati kako  bi čim više održavali ono što nam je najmilije , a to je obitelj.

unnamed (3)

Bez obzira na ove zaista velike vrućine nije im bilo teško doći , jer kako vele  ovi im susreti napune akumulatore za godinu dana i opet ih željno očekuju, nadajući da će slijedeće godine doći i oni koji su ovaj put bili spriječeni.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

IMG_6256

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed

IMG_6308

IMG_6307

IMG_6283

IMG_6289

IMG_6290

IMG_6297

IMG_6317