Ribnjak „Zalešće“ priprema se za izgradnju Ribičkog doma

Već duže vrijeme  traju pripreme za  izgradnju Ribičkog doma na  prostoru ribnjaka „Zalešće“ koji je u vlasništvu ŠRD „Mura“. Kako je papirnati dio završen te dobijena građevinska dozvola i drugi potrebni papiri, vrijedni članovi društva krenuli su u akciju. Tako je sa prostora gdje je predviđena izgradnja doma pomaknuta željezna konstrukcija koja je služila za zaštitu od kiše i sunca te kao prostor za razne zabavne sadržaje.

Pomaknuta je nekih dvadesetak metara prema , malom ribnjaku te je tako dobiveno 100 kvadrata prostora za izgradnju ribičkog doma.

02

Inače ribnjak Zalešće zaista izgleda jako dobro, uređeni su prostori , sportski tereni, dječja igrališta, lijepo ošišana trava te zasađeno lijepo ukrasno bilje koje još više dočarava ljepotu samog zelenog prostora. Jako puno toga posjetitelji moraju zahvaliti i ribočuvaru i prodavaču karata Vladimiru Kukovcu-Vladeku koji se kroz tjedan kada nema posjetitelja pretvara u vrijednu osobu koja održava sav taj veliki kompleks.

4

Inače kad smo bili u posjeti ribnjaku u subotu ujutro  na samom ribnjaku nije bilo previše ribiča , ali smo susreli  Denisa Bogdana-Čarlija sa kćerkom Sarom .

Sara veći iskusna ribolovka ovaj puta imala je prednost u odnosu na tatu jer u njenoj mreži već je plivao šaran dok je tatina još uvijek ležala na obali. Čestitke Sari.

03

05

Šetnjom po samom ribnjaku uvidjeli smo da nas uskoro u sklopu „Ljeta uz Muru“  očekuje jedan prekrasan dan u sklopu Gradskog kotlića. Sigurno da će osim specijaliteta koji nas očekuju, i ovo prekrasno mjesto za odmor i rekreaciju privući bezbroj posjetitelja.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

01