“Rekreativne igre” u PŠ Peklenica 4. dana Europskog tjedna mobilnosti

U srijedu 19. rujna 2018. godine, već u prijepodnevnim satima od 7:30 do 11:00 sati u područnoj školi Peklenica povodom Europskog tjedna mobilnosti održana je radionica „Rekreativne igre“ za učenike 1. i 3. razreda. Na pločniku i zelenoj površini ispred škole učenici su sa svojim učiteljima imali školske igre na otvorenom.

Za početak su slijedile vježbe razgibavanja, a nakon toga igre bacanja loptica u košaru, pucanje lopte u obruč u okviru gola, štafeta i graničari.

U vremenskom periodu igara djeca su imala i pauze kada su se mogli osvježiti i lagano šetali na igralištu kod škole. Učenici su bili jako sretni i puni energije što su mogli sudjelovati u Europskom tjednu mobilnosti te su poželjeli da od sada pa nadalje svaki dan imaju po neku od tih aktivnosti.


U popodnevnim satima od 15:00 do 17:00 sati učenici 2 i 4 razreda područne škole Peklenica također su imali svoju radionicu „U prirodi je najljepše“ te su tako pješačenjem šumskim putem uz potok Brodec, rolanjem i sportskim igrama pokazali koliko su spretni u tim vještinama, a prije svega su objasnili i pokazali na vlastitom primjeru zašto i kako se treba najviše kretati na svježem zraku. Tako su učenici nižih razreda područne osnovne škole Peklenica kroz igru demonstrirali kako to izgleda dok je u zdravom tijelu, zdravi duh.

(tekst i foto GMS)