Raspored obreda i misnih slavlja koja će u danima Božića predvoditi mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup

Tradicionalni posjet varaždinskog biskupa Caritasovoj pučkoj kuhinji

VARAŽDIN, 24. 12. 2018. Varaždinski biskup Josip Mrzljak, ujedno predsjednik Hrvatskog Caritasa, tradicionalno će na Badnjak u 11.30 sati, posjetiti Caritasovu pučku kuhinju u Varaždinu. Mons. Mrzljak će se tom prilikom susresti s volonterima i korisnicima Caritasove pučke kuhinje kojima će podijeliti tople obroke, a zajedno s njima će i blagovati.

Božićna slavlja u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM:

 Biskup Mrzljak predslavi polnoćku u varaždinskoj katedrali

VARAŽDIN, 24. 12. 2018. Varaždinski biskup će u ponoć predslaviti misu polnoćku u katedrali Uznesenja BDM. Na radost vjernika Varaždinske biskupije, a posebno onih koji neće biti u mogućnosti pohoditi polnoćku, Varaždinska televizija uživo iz katedrale u božićnoj noći prenositi misu polnoćku. Spomenimo i kako će misa bdijenja, tzv. polnoćka za djecu, bit će slavljena u 20 sati.

Božićnu misu u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu predvodi biskup Josip Mrzljak

VARAŽDIN, 25. 12. 2018. Središnje božićno misno slavlje započinje u 11 sati.

Na blagdan sv. Stjepana tradicionalno misno slavlje za invalide grada Varaždina

VARAŽDIN, 26. 12. 2018. Svetu misu za invalide grada Varaždina tradicionalno će na blagdan svetog Stjepana prvomučenika predslaviti varaždinski biskup u 11 sati.

Misa zahvalnica “Te Deum” za proteklu građansku godinu

VARAŽDIN, 31. 12. 2018. Biskup Mrzljak će misu zahvalnicu “Te Deum” za proteklu građansku godinu predstaviti na Staru godinu u 18 sati u varaždinskoj katedrali.

 U predvečerje Bogojavljenja sveta misa s blagoslovom vode

VARAŽDIN, 5. 1. 2019. U predvečerje svetkovine Bogojavljenja, u subotu 5. siječnja u 18 sati, biskup će predslaviti misno slavlje s blagoslovom vode. Blagoslovljenu će vodu nakon svete mise vjernici moći ponijeti svojim domovima kako bi ih Božji blagoslov i zaštita pratili tijekom cijele godine.

Euharistijsko slavlje na svetkovinu Sveta tri kralja

VARAŽDIN, 6. 1. 2019. Misno slavlje na svetkovinu Bogojavljenja – Sveta tri kralja predslavit će biskup Josip Mrzljak u 11 sati.


Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

(foto: A. Jurak)