RADIMIR ČAČIĆ U MURSKOM SREDIŠĆU – REFORMISTI SU JEDINI CENTAR NA HRVATSKOJ POLITIČKOJ SCENI

Danas je u Murskom Središću u turističkom kompleksu „Cimper“ Narodna stranka – Reformisti održala javnu tribinu. Gost i jedini govornik bio je predsjednik stranke Radimir Čačić.

Okupljeni građani međusobnim razgovorom kratili su vrijeme do dolaska Čačića koji je kasnio akademskih 15 minuta zbog gostovanja na jednoj lokalnoj radio postaji.

Tribinu je otvorio Nikola Golubić predsjednik gradskog ogranka stranke, a za stolom je sjedila i Sandra Herman, predsjednica Središnjeg odbora.

Gotovo čitavo Čačićevo izlaganje bilo je posvećeno gospodarstvu u kojemu se, bar prema izrečenome, snalazi kao riba u vodi. No, ipak nije mogao a da ne govori o političkoj situaciji kojoj je posvetio uvodni dio.

„Politička stranka koja ne potječe iz naroda i koja nema organizaciju u svakom Mjesnom odboru, nema ni političku budućnost. Moramo raditi na omasovljenju članstva i sa sadašnji 400 članova u Međimurju do izbora doći  bar do tisuću njih. SDP sa partnerima je ljevica, HDZ sa svojima desnica, Laburisti su ispuhani balon, a ista takva sudbina čeka i ORAH koji je „zelena“ ljevica i zalaže se samo za legalizaciju industrijske marihuane.

Mi smo jedina stranka centra i to lijevog centra. Tu moramo tražiti svoj prostor i na izborima dobiti najmanje 3 zastupnika u Saboru.“

Zatim je opsežno govorio o gospodarskom programu stranke koji sada nećemo prepričavati nego ćemo se osvrnuti samo na Međimurje.

„ Bit svega su programi i investicije. Ako njih nema, nema ničega. Nema života ni gospodarskog napretka. Moramo biti spremni povući novce iz EU fondova i privući investitore. Moramo imati zemljišta, za njih spremne građevinske dozvole i sve što ide uz to. Ne znam što od toga ima u Međimurju. U županiji je na vlasti HNS, u Čakovcu SDP, a u Murskom Središću HDZ. Šaroliki primjer demokracije, no pitanje je da li su oni spremni?

Međimurska županija u proračunu za to je predvidjela milijun kuna, što je kap u moru. Međimurci su radišni narod koji je s mukom stekao sve što ima. Naučili su raditi i žele raditi, samo im to treba omogućiti.“

Za Čačića je najbolja vlada do sad bila ona Ivice Račana za koju kaže da je imala veliki gospodarski rast i neshvatljivo je kako je izgubila izbore. Ljudi su rekli da ih više zanimaju „splitske rive“ od BDP-a pa su se zbog tog poučka sve kasnije vlade bavile politikom, našima i njihovima, a ne gospodarskim pitanjima.

„ Za nas to ne smije biti. Ne smijemo se dijeliti na „jugosmradove“ ili „kriminalne zadruge“ nego se okrenuti jedinom mogućem rješenju, a to je napredak i prosperitet gospodarstva. Zaobilaznicu i novi most u Murskom Središću neće izgraditi ni lijevi ni desni, nego samo svi zajedno. To se može učiniti potpuno besplatno iz sredstava EU fondova, samo to treba znati učiniti.“

„Reformisti program imaju i sa njim moramo doći do svakog građanina“, završio je Čačić. (rt)

IMG_7817

IMG_7818

IMG_7820

IMG_7821

IMG_7822

IMG_7823

IMG_7824

IMG_7825

IMG_7826