PUME u Kninu i na pješačenju dugom 150 kilometara

Iako će program proslave Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, te 25. godišnjice VRO „OLUJA“, ove godine biti proslavljen skromno, Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ sa svojim članovima će sudjelovati na službenom dijelu u Kninu, kao i na svim ostalim događajima vezanih uz proslavu.

Tako će na službenom dijelu programa proslave na kninskoj tvrđavi trojica naših pripadnika koji su prije 25 godina sudjelovali u skidanju neprijateljske zastave i dizanju hrvatske zastave, ponovno podignuti hrvatsku zastavu na kninskoj tvrđavi dana 05. kolovoza 2020. godine, Mario Bilač, Jasmin Hadžić i Edvard Baltić.

Nadalje, na jubilarnom 10. pohodu ‘Put Oluje” u organizaciji planinarske udruge Dinaridi iz Splita uz logističku potporu MORH-a i HGSS, sudjelovati će u ime i u organizaciji Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Mato Vidaković- stara PUMA i Dražen Rohtek- mlada PUMA. Sudionici će  tijekom 7 dana pješačiti Kamešnicom i Dinarom u dužini od 150 km a ukupna visinska razlika koju će savladati je 7500 m, a cilj pohoda je grad Knin, gdje će prisustvovati obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, te 25. godišnjice VRO „OLUJA“.

Kroz razne elektronske i pisane medije kao što su HTV, RTL, NOVA TV, 24 sata, Jutarnji list i dr. napraviti će se prilozi o našim pripadnicima koji će u istima sudjelovati kao sugovornici, a ujedno će  popratiti i naše pripadnike rođene 04.08.,  koji su i sudjelovali  u  VRO „ OLUJI „.

Na taj način moći ćemo kroz medije sudjelovati u svečanom  obilježavanju 25. godišnjice VRO “Oluja”.

Još jednom svim našim bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „PUMA“ , članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i članovima njihovih obitelji  i svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“

(Pavo Jazvić, foto: A. Jurak)