Pucanj iz topa Zrinske garde za OLUJU I DOMOVINU

05. kolovoza, na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja služena je sveta misa za Domovinu u crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu za sve branitelje sudionike Domovinskog rata koju je predvodio župni vikar fra Ivan Crnković uz koncelebraciju trojice svećenika.

Zahvalnu svetu misu uveličao je župni zbor. Po završetku svete mise svi nazočni su se uputili u povorci, uz poštivanje svih antikorona mjera prema Spomeniku poginulim i nestalim braniteljima u čakovečkom Perivoju Zrinski.

Povorku je predvodila Zrinska garda Čakovec. Poslije polaganja vijenca i paljenja svijeća prigodno slovo o 35. godina vojno redarstvene operacije Oluja, Danu pobjede i domovinske zahvalnosti, Danu branitelja održao je Đuro Bel predsjednik Zrinske garde.

Molitvu za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu predvodio je fra Stanko Belobrajdić duhovnik Zrinske garde. Po završetku molitve, na Trgu Republike, Zrinska garda je izvela prigodan program uz Dan pobjede… koji je završio gromoglasnim pozdravom Domovini uz pucanj iz topa.

(Pavo Jazvić, foto: ZGČ)