Prvi hrvatski fundraising pitch

U prvoj hrvatskoj fundraising edukaciji organiziranoj u sklopu projekta Žuta točka, 22 neprofitne udruge iz cijele Hrvatske među kojima i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije sa predstavnicom Ernom Treska Sorić koja je prošla pet edukacijskih modula ključnih za uspješan fundraising i upravljanje neprofitnom organizacijom.

Na završnom događanju 3.ožujka 2022. udruge su predstavile svoje donacijske kampanje u prostorijama coworking kluba Wespa Spaces u Zagrebu.

Prvu hrvatsku fundraising edukaciju omogućili su partneri projekta Žuta točka, kojemu je cilj potaknuti neprofitne organizacije na pokretanje svojih fundraising aktivnosti kako bi: postale financijski održive i povećale svoj društveni utjecaj i socijalni kapital. Projekt je pokrenula certificirana fundraising savjetnica s dugogodišnjim iskustvom rada u neprofitnom sektoru, Mladenka Majerić.

Projekt su podržali Hrvatska zajednica županija i Zaklada Konrad AdenauerWiener osiguranje i tvrtka A1 Hrvatska.

Ponosna sam što sam dobila priliku sudjelovati i steći nova znanja u prvoj fundraising edukaciji za neprofitne organizacije u Hrvatskoj. Upoznala sam divne ljude koji su svoj život posvetili promjenama u zajednici i ljudima kojima je potrebna pomoć.

Erna Treska Sorić, voditeljica projekta Centar DOSTI.