Provedene preventivne aktivnosti „Manje oružja manje tragedija“ i „Živim život bez nasilja“

 Provedene preventivne aktivnosti na području nadležnosti Policijske postaje Čakovec

Policijski službenici su proveli preventivne aktivnosti iz akcija „Manje oružja manje tragedija“ i „Živim život bez nasilja“ s Mobilnim preventivnim centrom policije u utorak, 15. listopada, kontakt policajac PP Čakovec Miroslav Šafarić, policijska službenica za prevenciju PP Čakovec Melita Sokač i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Službe policije Mišel Horvat od 9 do 10,30 sati u Romskom naselju u Pribislavcu te u ponedjeljak, 28. listopada od 9 do 11 sati u Romskom naselju Orehovica, policijski službenici Dean Pors, Margareta Martina Cvetković, Melita Sokač i Mišel Horvat.

Mještani su informirani o zakonskoj regulativi legalizacije i načinom dragovoljne predaje oružja, streljiva i eksplozivnih naprava, a isto tako pojašnjene su im opasnosti njihove zlouporabe te o mogućnostima sprječavanja i otklanjanja nasilja u obitelji, nasilja nad ženama i međuvršnjačkog nasilja, kako se zaštiti te kome i gdje se obratiti kao žrtva nasilja.

Prilikom preventivnih aktivnosti u naselju u Pribislavcu osoba dragovoljno je predala 62 komada raznog ne rasprskavajućeg streljiva cal. do 14,5 mm, a u naselju u Orehovici je osoba dragovoljno predala 78 komada raznog nerasprskavajućeg streljiva.

Na kraju mještanima su podijeljeni informativni letci „Manje oružja, manje tragedija“ – Izbacite uljeza, „Živim život bez nasilja“ „Nasilje u obitelji i u školi“ i brošura „Zajedno do veće sigurnosti“.

(PU međimurska, foto: PUM)