Provedba programa radionica “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću “Maslačak” Mursko Središće

U ponedjeljak, 17.svibnja 2021.godine u organizaciji Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće započela je provedba programa “Rastimo zajedno”.

Program radionica s roditeljima najmlađe djece razvijen je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici u okviru Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu “Prve tri su najvažnije!” Ureda UNICEF-a za Hrvatsku ,u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Radionice „Rastimo zajedno“ su besplatan grupni oblik podrške roditeljima male djece. Na 11 radionica roditelji i voditelji su partneri u traženju odgovora na pitanja o roditeljstvu i djetetovom razvoju. Roditelji s voditeljicama i s drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva i tako zajednički uče i pružaju međusobnu podršku koja su se pokazala korisnom za jačanje kompetentnosti roditelja i djeteta.

Djelatnici vrtića “Maslačak”, odgojitelji Anita Škvorc i Željka Škvorc te edukacijski rehabilitator Luka Mesarić nedavno su osposobljeni za provođenje programa u organizaciji Centra za podršku roditeljstvu “Rastimo zajedno”. Na radionicama će kontinuirano  sudjelovati 9 roditelja,što je optimalan broj zbog strukture radionica.

Radionice se održavaju svaki ponedjeljak od 17,30 sati u trajanju od 2 sata u Multimedijalnoj dvorani Centra za kulturu “Rudar” Mursko Središće sukladno epidemiološkim mjerama.

Kroz 11 tjedana voditelji će s roditeljima obraditi razne teme podrške roditeljstvu.

Dječji vrtić „Maslačak“