Prostorije Željezničke postaje Mursko Središće uskoro opet u funkciji

Već dugi niz godina Željeznička postaja u Murskom Središću stoji zatvorena, a putnici koji su većinom srednjoškolci čekaju vlak ili po hladnoći ili kiši ili na suncu bez hladovine. Riječ je o staroj zgradi prije više godina djelomično obnovljene, a koja trenutačno iziskuje žurna ulaganja kako bi se spasila i očuvala.

Gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak stupio je u kontakt sa HŽ-om Područje regulacije prometa Varaždin te s njima odradio sastanak na tu temu. U ponedjeljak 30. srpnja 2018. godine prostorije i sama zgrada željezničke postaje Mursko Središće pregledali su gospodin Vukoje iz HŽ- a te gradonačelnik grada Mursko Središće sa suradnicima. Utvrđeno je da da bi se uz ne prevelika ulaganja zgrada mogla ponovno staviti u funkciju na način da se uredi čekaonica, sanitarni čvorovi te prostorija potrebita u svrhu odvijanja prometa, a koju bi koristio HŽ i policija.

U tom cilju gradonačelnik je uputio službeni zahtjev HŽ-u za daljnje konkretne dogovore oko tog problema sa željom da se međusobni odnosi ako je to ikako moguće urede do 1. rujna 2018. godine tj. do početka nove školske godine.

(GMS, Ines Mučić)