Promoviranje istine o Domovinskom ratu: HVIDR-a Jug Čakovec posjetila Vukovar

U sklopu projekta “Promoviranje istine o Domovinskom ratu” HVIDR-a Jug Čakovec proteklog vikenda organizirala je dvodnevni izlet u grad heroj Vukovar. Izletom je obuhvaćen posjet Trpinjskoj cesti i Spomen sobi sa predavanjem kao i posjet Ovčari i Spomen sobi sa predavanjem stručne osobe.

Posjetili smo i vukovarsko groblje, grob pokojnog Blage Zadre i odali mu počast. Obišli smo i vukovarsku bolnicu uz predavanje gospođe Vesne. Obišli smo Principovac, mjesto gdje je 09.07.1991.poginuo prvi međimurski hrvatski branitelj Predrag Jurčec.

Ovim izletom obuhvatili smo sve što je bilo predviđeno i odali smo počast svim žrtvama koje su položile svoje živote za ovaj grad i za slobodnu Republiku Hrvatsku. Dojam svih osoba bio je tužan i potresan, posebno potresno bilo je slušati predavanje i  i gledati film u vukovarskoj bolnici. Cilj ovog projekta bio je predstaviti pravu istinu o Domovinskom ratu i mišljenja smo, da smo u tome u potpunosti uspjeli.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Zahvala našem tajniku Damiru Poljakoviću i njegovoj supruzi koji su nas dočekali u svom domu u Vukovaru, a  tajnik je bio i naš turistički vodič.

Pavo Jazvić predsjdnik HVIDR-a Jug Čakovec

(foto: Pavo Jazvić, Anđelko Jurak)