Promicanje istine o Domovinskom ratu – branitelji održavaju predavanja u osnovnim školama

Članovi UDVDR Kluba Petrijanec, Kluba Sračinec i partnerom u projektu UDVDR Ogranak Varaždin nastavili su sa predavanjima u OŠ Varaždinske županije.

Četvrtu godinu za redom bili su gosti u III OŠ Varaždin (Biškupec), te učenicima održali sat povijesti vezan uz Domovinski rat. Na predavanju našlo se 55 učenika osmih razreda koji su pažljivo slušali, a zatim i postavljali pitanja predavačima.

Uvod u sat otvorio je Vladimir Milavec voditelj projekta, a nastavili su Damir Laljek i Franjo Mušić. Okom kamere sve je zabilježio Ivica Nell. Projekt je prošao na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sredstvima uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja izrađene su prigodne majice koje su podijeljene učenicima osmih razreda i učiteljicama povijesti te razrednicima.

Hvalevrijedan projekat  pokrenut je prije 7 godina u OŠ PETRIJANEC te je nastavljen u školama Varaždinske županije. Kreativna grupa III OŠ iz Varaždina izradila je poklone koje su uručili hrvatskim braniteljima, predavačima na njihovoj školi, te im na tome najljepše ZAHVALJUJEMO kao i profesorici Branki Pentić na gostoprimstvu.

Vladimir Milavec

(Pavo Jazvić, foto: UDVDR Petrijanec)