Projekt „Izrada murala u Međimurskoj županiji“ – PUME oslikale mural u Nedelišću, u planu Mursko Središće i Prelog

U cilju promocije 7. gardijske brigade „PUMA“ i njezinih pripadnika nastavljamo s aktivnostima oslikavanja murala diljem Hrvatske. U izradu murala uključene su jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a glavni pokretač i organizator je Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“.

Tako smo u sklopu projekta „Izrada murala u Međimurskoj županiji“ u petak, dana 17.03.2023. godine oslikali murale s motivima 7. gardijske brigade „Puma“ na zidovima trafostanice koja se nalazi iza zgrade Euroherca na lokaciji: Čakovečka 44, Nedelišće. Dimenzije murala oslikanog na prvom zidu trafostanice su 4,5 x 3 metra, dok je mural na drugom zidu trafostanice dimenzije 4 x 3 metra. Autor murala je zagrebački umjetnik Kruno Tuđen – Thorn.

U planu je dovršetak izrade murala za koja su sredstva već osigurana i to: okolica Splita, gradovi Vinkovci, Prelog, Mursko Središće, Novi Marof, Krapina, Knin i Varaždin te mjesta Poličnik i Pađene.

U dogovoru s lokalnom samoupravom i putem javnih poziva u planu je osiguranje financijskih sredstava i pripadajućih dozvola za izradu murala na području Republike Hrvatske, a posebno u Karlovačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Krapinsko- zagorskoj, Osječko-baranjskoj i Varaždinskoj županiji.

Zahvaljujemo Elektri Čakovec i direktoru Igoru Ivkoviću na danoj suglasnosti za izradu murala u Općini Nedelišće, Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu te Općini Nedelišće i načelniku Nikoli Novaku na iznimnoj suradnji i pomoći u radu Udruge, kao i bivšim pripadnicima 7. gardijske brigade „Puma“ i članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ na sudjelovanju na predstavljanju murala.

Priča se nastavlja….

SEMPER PRIMUS

 

“PUMA”