PROGON KRŠĆANA – SVI SMO MI NAZAREĆANI

Danas, 17.travnja, u podne, u Madridu počinje Kongres pod nazivom “Svi smo mi Nazarećani”(#WeAreN2015). Na Kongresu će sudjelovati crkveni dostojanstvenici Istočnih crkava, predstavnici Kaldejske katoličke Crkve, Sirijske pravoslavne crkve, Katoličke Crkve i evangeličkih kršćana te biskupi iz biskupija pogođenih islamskim fundamentalizmom kao i djevojčice koje su pobjegle nakon otmice Boko Harama.

 

Ako ostavite poruku potpore, na kraju Kongresa, osobno ćemo je predati obitelji Asije Bibi te svim prisutnim predstavnicima progonjenih kršćana koji će prisustvovati Kongresu.

 

Želimo dati glas svjedocima patnje kršćana u svijetu.

 

Potpišite peticiju:

http://citizengo.org/hr/21342-svi-smo-nazarecani-wearen2015

 

Međunarodna zajednica vrlo dobro poznaje problem džihada i progonjenih kršćana (uglavnom u Siriji, Iraku, Keniji, Nigeriji… koji se širi i sije strah velikom brzinom, širom svijeta.) ali jesu li političari i vlade koje mogu donijeti odluke koje će okončati problem uistinu svjesni problema? 

 

Situacija je toliko nepodnošljiva da je stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, mons. Silvano Tomasi, pozvao na intervenciju u cilju zaustavljanja tzv. “Islamske države”.

 

Papa Franjo se i sam osvrnuo na progonjene kršćane tijekom Velikog tjedna:

 

“Svi moraju nastaviti duhovni hod intenzivne molitve, konkretnog sudjelovanja i materijalne pomoći u obrani i zaštiti naše braće i sestara, koji su progonjeni, prognani, ubijeni samo zato što su kršćani. Oni su današnji mučenici, i veoma ih je mnogo, možemo reći da su brojniji no u prvim stoljećima. Doista se nadam da međunarodna zajednica neće okrenuti pogled na drugu stranu.”

 

U tom okruženju, pakistanska kršćanka, Asija Bibi, nepravedno zatvorena i osuđena na smrt, svjedočanstvo je vjere, snage i nade dok iščekuje izvršenje smrtne kazne.

 

Za prošli Uskrs napisala je:

 

“Tijekom Pashe, Isus Krist nam daje primjer mira i praštanja.Pozvani smo slijediti učenje i i žrtvu Krista koji je raspet i za nas. On je oprostio krivcima, oprostio je svima sve. Na ovaj poseban dan, molim za sve kršćane u Pakistanu kako bi mogli živjeti i moliti u miru.”

 

CitizenGO u središte svojih aktivnosti stavlja progone, trpljenje i smrt naše subraće, progonjenih kršćana u diljem svijeta.Sudjelovali smo u oslobođenju mlade sudanske kršćanke, Meriam Ibrahim. Sad se borimo za oslobođenje Asije Bibi. Skupljamo potpise, sudjelovali smo i u pripremi dokumentarnog filma pod naslovom “Sloboda za Asiju Bibi.” Danas će na Kongresu biti njegova premijera. Trajno podsjećanje Zapada na situaciju u kojoj se Asija Bibi nalazi, stvara međunarodni pritisak i tako odgađa izvršenje smrtne kazne, te daje dovoljno vremena za pravnu žalbu na sadašnju presudu.  

 

Ostavite poruku potpore, na kraju Kongresa ćemo je osobno dostaviti obitelji Asije Bibi te svim prisutnim predstavnicima progonjenih kršćana na Kongresu:

 

http://citizengo.org/hr/21342-svi-smo-nazarecani-wearen2015

 

Ana Marija i cijeli CitizenGO tim