Prijepodne s volonterima Civilne zaštite i izbjeglicama iz Ukrajine na graničnom prijelazu Goričan

Danas 15.3. na poziv Mladena Magdalenića proveo sam prijepodne s volonterima na starom graničnom prijelazu Goričan.

54. Samostalna Bojna Čakovec Klub Goričan sudjeluje volontirajući na pružanju pomoći nesretnim ljudima koji su zbog ruske invazije na Ukrajinu morali napustiti svoje domove.

Nakon ulaska odnosno evidencije izbjeglih osoba na granici dočekaju ih volonteri civilne zaštite iz Goričana koji svim izbjeglicama nude okrijepu u vidu kave, čaja, vode, sokova i hrane. U izbjeglištvo iz Ukrajine dolaze većinom žene sa djecom, starije i invalidne osobe.

Volonteri općine Goričan tu su dok god postoji potreba na granici od 00 do 24 sata i ističu da su uvijek spremni pomoći osobama u nevolji, a posebno u ovakvim situacijama kad narod zbog rata mora napustiti svoje domove. Volonteri također pozivaju sve one koji mogu donirati, da to donesu  tu kod njih. Donacije koje su najviše potrebne su: dječja hrana, razne konzerve i sva trajna hrana, voda, sokovi, ledeni čajevi i higijenske potrepštine itd rekao je jedan od volontera Ivan Marđetko te je dao i brojeve mobitela od načelnika i zamjenice načelnika Goričan kojima se možete obratiti za dovoz donacija.

Načelnik Emanuel Sinković 098 159 9180 i potpredsjednica Vijeća Marta Markač 095 517 4760.

Načelnik Emanuel Sinković koji koordinira odličnom organizacijom zahvalio je svim mještanima i ljudima na donacijama kao i vrijednim volonterima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. U ovom trenutku su nam najpotrebniji volonteri. Javite se u “Staru Muru” na graničnom prijelazu kako bismo zajedno napravili raspored dežurstva, istaknuo je načelnik.

Na kraju svim ovim nesretnim osobama možemo samo poželjeti lijep boravak u našoj Domovini i što brži povratak njihovim domovima koje su zbog rata morali napustiti.

 

Tekst i foto: Pavo Jazvić