Prijem gradonačelnika M. Središća Dražena Srpaka za učenike srednjih škola

Grad Mursko Središće je, početkom srpnja ove godine, raspisao Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za potrebe školovanja za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Mursko Središće. Učenici su uz prijavnicu u Gradsku upravu morali dostaviti potvrdu iz srednje škole o upisu u prvi razred ili svjedodžbu o završenom prvom, drugom ili trećem razredu, presliku javne isprave i broj bankovnog računa.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak je, danas 31. kolovoza 2018. godine, održao prijem za nekoliko učenika srednjih škola. S obzirom na to da se dvjestotinjak učenika prijavilo za dobivanje jednokratne novčane pomoći; prostorni kapacitet ne dozvoljava prijem za sve pa su stoga navedenom prisustvovali učenici minimalno po jedan iz svakog naselja s područja grada i učenici različitih smjerova, od frizera, vodoinstalatera, ekonomista, tehničara za strojarstvo, upravnog referenta, fizioterapeuta, automehaničara do učenika gimnazijskog smjera. Gradonačelnik Dražen Srpak je istaknuo kako Grad Mursko Središće financijski pomaže djeci vrtićke dobi, osnovnoškolcima, studentima, starim i nemoćnim ljudima te svima kojima je doista potrebna pomoć, a od ove godine i srednjoškolcima kako bi se učenicima i roditeljima olakšalo i pomoglo oko kupnje udžbenika i školskog pribora. Naveo je kako je visina jednokratne novčane pomoći određena prema financijskim sredstvima u gradskom proračunu u iznosu od 400,00 kuna te da je  isplata počela te će se izvršiti do kraja idućeg tjedna. Gradonačelnik je također svim učenicima srednjih škola zaželio uspješnu novu školsku godinu.

Grad Mursko Središće želi postati Grad prijatelj djece, a tome svjedoči niz aktivnosti koje su provedene. Danas se u Hrvatskoj titulom Grada prijatelja djece može pohvaliti 112 gradova, a Grad Mursko Središće će zasigurno biti sljedeći koji će biti dio te Akcije.  Djeca i mladi budućnost su najsjevernijeg grada te je uvelike potrebno uljepšati im i  olakšati obrazovanje.

(tekst GMS, foto Tin Tomanić, GMS)