Preko 200 maturanata iz triju sjevernih županija doznalo zašto su studiji na MEV-u studiji budućnosti

Međimursko veleučilište u Čakovcu u četvrtak je svojim budućim studentima otvorilo vrata kako bi iz prve ruke doznali zašto su studiji koje nudi zanimanja budućnosti. Na Dan otvorenih vrata stiglo je 200-tinjak učenika iz triju sjevernih županija, a na zanimljivim radionicama o virtualnoj stvarnosti, dronovima i Centru održivog razvoja upoznali su se s jednim dijelom onog što studiji budućnosti na MEV-u uključuju.

Sadašnji studenti smjera Održive gradnje na studiju Održivog razvoja Vedran Vuk i Ivona Kučičić svojim su budućim kolegama predstavili studentski život na MEV-u te sve ono što studiji nude.

Maturante je pozdravio i dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je istaknuo zadovoljstvo velikim interesom.

-Redovito pratimo trendove i prema tome prilagođavamo naše studijske programe, a ovako velik broj maturanata koji su stigli na Dan otvorenih vrata našeg Veleučilišta potvrđuje da smo u tome uspješni i da su naši studiji zanimanja budućnosti što je prepoznato na tržištu – rekao je Klopotan.

Pročelnik Odjela za menadžment Tibor Rodiger rekao je kako su studiji Računarstva, Održivog razvoja te Menadžmenta turizma i sporta usmjereni na budućnost što su studenti danas imali priliku vidjeti.

-Neki maturanti na licu mjesta odlučili su se za studij na MEV-u, a neki će, vjerujem, kasnije. Osim Dana otvorenih vrata, Međimursko veleučilište u Čakovcu svojim budućim studentima nudi i jednu popularnu pogodnost – svim maturantima kojima će MEV biti prvi ili drugi izbor omogućujemo pohađanje besplatnih priprema za ispit državne mature iz matematike – poručio je Rodiger.

Sadašnji studenti svojim su budućim kolegama predstavili najmodernije softvere u kojima će, ako upišu studij Održivog razvoja, danas-sutra raditi. Riječ je o radionicama o održivosti gradnje na kojima su maturanti doznali s kojim će kompetencijama otići s MEV-a te Allplanu – BIM sustavu koji je budućnost i sadašnjost arhitekture, građevine i ostalih srodnih zanimanja.

Na Dane otvorenih vrata MEV-a stigli su i pročelnici upravnih odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske i Varaždinske županije Nives Kolarić Strah i Miroslav Huđek koji su pohvalili rad Međimurskog veleučilišta.

-Vjerujem da će maturanti prepoznati programe koji se nude i činjenicu da će nakon njihovog završetka biti prepoznati na tržištu rada te u budućnosti biti zadovoljni sa svojim izborom i zanimanjem – rekla je Kolarić Strah.

Međimursko veleučilište važno je i Varaždinskoj županiji budući da 50 posto studenata dolazi upravo odande.

-To znači da naše maturante privlači kvaliteta MEV-a i jednostavno svi zajedno moramo biti zadovoljni rezultatima koje postiže MEV koji stvara kadar koji ide direktno na tržište rada – naglasio je Huđek.

MEV