Predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ obilježili su 29. obljetnicu akcije “Drače”

U nedjelju, dana 6. ožujka  2022. godine, predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ obilježili su 29. obljetnicu pogibije 11 i ranjavanja 21-og pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ u oslobađanju mjesta Drače u Zadarskom zaleđu.

Taktička grupa 7. gardijske brigade „Puma“ izvela je dana 3. i 5. ožujka 1993. godine dva napada na selo Drače u kojima je živote izgubilo 11 pripadnika: Darko Tomić, Mladen Poturiček, Josip Pavličević, Marijan Zebec, Ivan Kovačević, Dražen Obrstar, Ivica Uranić, Veseljko Kreča, Ivo Hruško, Dražen Miljević i Stjepan Labaš, a 21 pripadnik je ranjen.

Obilježavanje obljetnice započelo je u 9,00 sati Svetom misom u crkvi Gospe od Zdravlja u Suhovarama, nakon čega su predstavnici Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, općine Poličnik i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće na spomen-obilježju kraj mjesnog groblja i crkve.
Kroz 7. gardijsku brigadu „Puma“ tijekom Domovinskog rata prošlo je oko 4.500 pripadnika, 91 je poginuo, a jedan se još uvijek vodi kao nestali, a oko 500 ih je ranjeno ili ozlijeđeno. Postrojba je u ratnom putu nanizala najvažnije i najsjajnije pobjede u Domovinskom ratu.

Zahvaljujemo se općini Poličnik i Udruzi veterana i dragovoljaca općine Poličnik na suradnji i očuvanju sjećanja na žrtvu i poginule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“.

SEMPER PRIMUS

“PUMA”