Predstavljena knjiga Darka Petričića „Ovršna mafija“

U subotu 24.11 2018. u zgradi Scheier u Čakovcu s početkom u 17 sati održana je promocija knjige autora Darka Petričića „Ovršna mafija“ u organizaciji udruge Ovršni ustanak. Na početku je sve prisutne pozdravio dopredsjednik udruge Radovan Preložnjak i predstavio autora knjige “Ovršna mafija” Darka Petričića i predsjednika udruge Danijela Galovića.

Gospodin Galović obratio se prisutnima u uvodu i ukratko iznio ciljeve udruge i važnost promjene Ovršnog zakona te predstavio autora knjige. Gospodin Petričić upoznao je prisutne sa štetnošću ovog Ovršnog zakona, ali i novog koji je u pripremi. Ovršni zakon je u suprotnosti s Ustavom RH i Konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama. Jednom kad je građanin ovršeni i blokirani on jednostavno kao da više ne postoji, ne može dobiti kredit da riješi blokadu i ovrhu, životari, postaje DUŽNIČKI ROB.

Glavni problem ovršenih i blokiranih su javnobilježnički, odvjetnički, zatezno kamatnički i FININI prioriteti dok sam vjerovnik dolazi na kraju na naplatu kad je dužnik već iscijeđen. Država nije spremna riješiti taj problem nego mažu ljudima oči raznim otpisima dugova koji u stvarnosti i dalje postoje.

U donošenju Ovršnog zakona aktivnu ulogu imale su poslovne banke preko Udruge banaka. Više od 1800 ljudi umrlo je zbog posljedica ovog Ovršnog zakona. Nigdje u javnosti se ne spominje da je u pripremi novog Ovršnog zakona prijedlog da se dug ovršenih prenosi na njihove nasljednike, da će se moći ovršiti i građani koji su otišli raditi u inozemstvo. Zahvaljujući Ovršnom zakonu provodi se genocid od strane vlasti nad vlastitim narodom, a kako dugo će to trajati ovisi o nama samima-navodi autor knjige.

Svakako pročitajte knjigu i biti će vam jasnije puno toga. Ovakav Ovršni zakon nema ni jedna zemlja u svijetu. Nakon promocije predsjednik udruge Ovršni ustanak Danijel Galović i dopredsjednik Radovan Preložnjak iznijeli su da udruga Ovršni ustanak i Slobodna Hrvatska imaju rješenje, prijedlog novog Ovršnog zakona koji će biti humaniji prema dužniku. S njime smo htjeli upoznati i ministra Bošnjakovića koji nas je prvo uvrstio u radnu skupinu, a par sati kasnije i izbacio.

Pozivamo vas, dignite svoj glas ne samo za promjenu Ovršnog zakona već da se zajedno izborimo za bolju, pravedniju Hrvatsku gdje će se svaki građanin osjećati dostojanstveno i živjeti životom dostojnim čovjeka, a ne samo odabrani.

Dopredsjednik udruge Radovan Preložnjak