Predbožićna duhovna obnova za pripadnike policije, Zrinske garde i hrvatske branitelje Međimurske županije

U utorak, 11. prosinca, u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, za zaposlenike Policijske uprave međimurske, članove Zrinske garde Čakovec i hrvatske branitelje Međimurske županije, kao i članove njihovih obitelji, održana je duhovna obnova i priprava za blagdan Božića.

Uoči susreta svi okupljeni sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio kapelan Policijske kapelanije „Sv. Franjo Asiški“, vlč. Vjekoslav Vidaček uz koncelebraciju (suslavlje) župnika Župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec – Jug, fra Tomislava Božičeka.

Nakon misnog slavlja slijedila je duhovna obnova na kojoj je fra Stanko Belobrajdić nadahnutim govorom i sugestijama potaknuo vjernike na dostojno slavljenje vremena došašća i blagdan Božića.

Advent – vrijeme priprave za proslavu Božića, ali još više vrijeme priprave za konačni dolazak Isusa Krista. U tom razmaku između događaja Rođenja i drugog Dolaska odvija se naša sadašnjost, naš advent u kojem je potrebno suretati Boga – Isusa Krista u njegovoj Riječi i sakramentima kao konkretnim susretima čovjeka i Boga! Advent je ozbiljno vrijeme priprave, vrijeme akcije – ozbiljnog rada na sebi za konačan susret sa svojim Spasiteljem. Potrebno je biti oprezan, da nas različite suvremene ponude ne skrenu od smisla adventa. Susresti Isusa, u sakramentu ispovijedi pripremiti mu ugodno prebivališe i povesti ga sa sobom u život, u obitelj, na radno mjesto…

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)