Povodom blagdana Sv. Florijana u DVD Križovec stiglo dugo očekivano malo navalno vozilo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križovec ove nedjelje imalo je čast i zadovoljstvo ugostiti vatrogasce iz dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja župe i grada Mursko Središće. Slavlje je bilo tim veće što je u društvo stiglo dugo očekivano malo navalno vozilo za potrebe društva.

U samom naselju bilo je i proštenje Svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca i Križovca.

Svetu misu je pred lijepim brojem mještana i njihovih gostiju predvodio župnik Pavao Mesarić, koji je sve prisutne prisjetio koliku je žrtvu podnio Sveti Florijan. Na kraju bogoslužja velečasni je posvetio vozilo i zaželio da vozilo dugi niz godina služi društvu.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak predao je ključeve vozila predsjedniku Marku Strojko. Predsjednik je zahvalio svima na pomoći kod kupnje vozila, pogotovo Gradu Mursko Središće koji je izdvojio financijska sredstva za kupnju istog, Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije, te mještanima. Kratko druženje nakon mise nastavljeno je u prostorijama društvenog doma.

Ovaj značajan događaj za mjesto Križovec, a posebno za lokalni DVD uveličali su u ime Grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Međimurske županije Srećko Mrazović, te pomoćnik županijskog zapovjednika Mihael Grbavec.

(tekst: Marko Strojko, foto: A. Jurak)