Poučno i veselo ljeto u Dječjem vrtiću “Maslačak” Mursko Središće

Stigli su nam ljetni mjeseci, a time i organizacija rada u mješovitim skupinama u Dječjem vrtiću “Maslačak”. U želji da djeci olakšaju boravak u mješovitim skupinama odgojitelji se trude boravak djeci ispuniti radošću, veseljem i igrom.

Tako svaki dan obiluje mnoštvom edukativnih aktivnosti: istraživačko – spoznajnih (voda, pijesak, kamenčići, led…) likovnih, tjelesnih (nogomet, štafetne igre…) dramskih. U aktivnosti se, prema interesima, uključuju djeca svih dobnih skupina od najmlađih do djece koja kreću na jesen u školu.

Aktivnosti se dokumentiraju svaki dan i izlažu na za to predviđenom prostoru u vrtiću kako bi roditelji bili upoznati s odgojno – obrazovnim radom skupina.  Kreiranje zanimljivog i poticajnog okruženja potiče učenje djece te obogaćuje igru te ugodan boravak djeci u vrtiću, stoga je vanjski prostor vrtića u prijepodnevnim satima ovih dana prava oaza igre i zabave.

Iako smo vrlo nestrpljivi u iščekivanju preseljenja u novi vrtić djeca i odgojitelji uživaju u svakom zajedničkom trenutku. Odgojiteljima u radu pomaže stručni tm koji čine pisiholog i edukacijski rehabilitator. U vrtiću se i u ljetnim mjesecima provodi projekt ,,Svi u vrtić” pa su tako vrata vrtića otvorena za roditelje i njihovu djecu od 5,00 sati ujutro do 20,30 sati navečer.

(Dječji vrtić Maslačak, foto: DVM, GMS)