Potpisani ugovori o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području Grada Mursko Središće

Početkom siječnja ove godine Grad je raspisao Javni natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina, a pravo na ostvarivanje poticaja imali su vlasnici nekretnina uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje dvije godine do dana isteka roka za dostavu prijava na natječaj te da u slučaju da se na nekretnini u kojoj je izgrađen stambeni objekt nepogodan za stanovanje kojeg namjeravaju urediti za stanovanje vlasnik ima prebivalište na području grada Mursko Središće te nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje i/ili bez obzira na prebivalište vlasnika ili činjenicu da korisnik poticaja ima ili nema u vlasništvu drugi stan ili kuću pogodnu za stanovanje u slučaju da se radi o nekretnini na kojoj se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

U zadanom roku zaprimljeno je deset (10) pravodobnih prijava. Povjerenstvo za dodjelu poticaja je iste razmotrilo te predložilo gradonačelniku za usvajanje. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, danas 19. svibnja 2020. godine u novoj gradskoj vijećnici s prijaviteljima je  potpisao Ugovore o dodjeli poticaja za uređenje nekretnina na području grada za stambene objekte u ruševnom stanju ili za stambene objekte koji će se obnoviti.

“Cilj raspisivanja natječaja za uređenje nekretnina na području Grada Mursko Središće je uklanjanje starih i ruševnih kuća s tih zemljišta, jer su često prijetnja sigurnosti, izvor raznoraznih štetočina te nagrđuju izgled naselja ili pak da se, ako je to svrsishodno, obnove kako bi netko ostao u njima živjeti.” – istaknuo je gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srp

Potpisivanju ugovora prisustvovali su: zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak i pročelnik Miljenko Štefanić.

(GMS)