Postani mali gardist Zrinske garde Čakovec

Zrinska garda Čakovec po drugi puta organizira besplatnu radionicu „Postani mali gardist Zriske garde“. Radionica će se održati u petak 3. rujna od 16,00 do 19,00 sati te u subotu 4. rujna 2021. od 9,00 do 13,00 sati u atriju Palače Zrinskih u Čakovcu. U radionici mogu sudjelovati djeca od 5 do 12 godina starosti.

Na radionici će se mališani upoznati sa povijesnim značenejm Zrinskih za Međimurje, te o osnivanju Zrinske garde, njezinim aktivnostima, o tome kako postati gardist i koje su njihove zadaće. Voditelj radionice bit će prvi gardist i prvi zapovjednik Zrinske garde Čakovec Mladen Obadić, kojem će se u pojedinim dijelovima radionice pridružiti drugi gardisti, topnik i konjanik. Za stručno edukativni dio radionice materijale će pripremiti članica Zrinske garde Petra Srnec, magistra razredne nastave. Radionica će završiti u subotu mimohodom kroz grad i smjenom straže u kojima će sudjelovati i polaznici radionice te će im na kraju biti uručene svjedodžbe i majice Zrinske garde. Uz to, razgledat će i nedavno otvorenu Riznicu Međimurja. Radionica će se održati potporom Grada Čakovca.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 30. kolovoza 2021. na mail [email protected] ili SMS porukom na broj mob 0915546581 ili 0914888090. Potrebno je navesti ime i prezime djeteta, njegovu dob, adresu, broj mobitela roditelja i po mogućnosti e-mail adresu.

(Pavo Jazvić, foto: arhiva Muralista)