Posljednji ispraćaj doktorice Vesne Bosanac

Danas smo na Vukovarskom groblju ispratili na vječni počinak doktoricu Vesnu Bosanac. Doktorica Vesna Bosanac bila je ratna ravnateljica vukovarske bolnice u vrijeme obrane Vukovara.
Vesna Bosanac rođena u(Subotica, 9.ožujka 1949 – Vukovar, 21.ožujka 2022.) bila je hrvatska liječnica, specijalistica pedijatrije i ravnateljica Opće bolnice Vukovar, heroina Domovinskog rata. Kao ravnateljica vukovarske bolnice u najtežim ratnim trenucima grada Vukovara postala je simbolom herojstva, građanske hrabrosti i humanosti.
Vodila je bolnicu u vrijeme neposredno prije i za vrijeme pada Vukovara, organizirajući rad bolnice u vrlo teškim ratnim uvjetima. Kroz bolnicu je prošlo dvije i pol tisuće ranjenika, tisuću od njih je moralo biti podvrgnuto teškim operacijama. Ostala je u bolnici do samog pada Vukovara te je bila zatočena i kasnije puštena.

Na posljednjem ispraćaju bili su i članovi HVIDR=e Jug Čakovec koji se zahvaljuju obitelji Ivana Zvera na prijevozu na pogreb doktorice Vesne Bosanac.

Ovom prilikom posjetili smo i  Ovčaru, Principovac gdje je poginuo Predrag Jurčec prvi poginuli Međimurski branitelj. Odali smo počast zapovjedniku Blagi Zadri.

Tekst i foto: Pavo Jazvić