Posjet udomljene djece iz Međimurja Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Članovi Udruge udomitelja djece Međimurja imali su izuzetnu čast biti pozvanima iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na svečanost otvorenja Adventa u Vili Prekrižje, sastavnom djelu kompleksa Ureda predsjednice na Pantovčaku.

Uzbuđenje za pedeset razdraganih mališana i njihovih udomitelja počelo je već pri samom ulasku u autobus koji nam je velikodušno osigurao gradonačelnik grada Mursko Središće. Drago nam je da su nam se na ovom nezaboravnom izletu pridružile i gospođe Melita Novak Ban i Petra Takač iz tima za udomiteljstvo čakovečkog Centra za socijalnu skrb.

Djeca su tim povodom gospođi Predsjednici donijela i prigodne darove. Jedanaestogodišnji Aleksandar Kovačić, mali umjetnik i biološko dijete naših dragih udomitelja Anđelke i Dubravka, poklonio je portret koji joj je u tu svrhu naslikao, a ostala djeca lutkice s porukom SVAKO DIJETE TREBA OBITELJ. Inače, te lutkice izrađuju članovi Udruge sa željom da njima potaknu obitelji da otvore vrata svojih srca i domova djeci koja još uvijek žive u institucionalnom smještaju. Gospođa Kolinda je lutkice s veseljem prigrlila te nam se svojim poziranjem s njima tako pridružila u promoviranju udomiteljstva.

Simpatične lutkice i snjegoviće s porukom SVAKO DIJETE TREBA OBITELJ možete i Vi dobiti ako za vrijeme Adventa u gradu Zrinskih posjetite štand Udruge udomitelja djece Međimurja te na taj način podržite našu misiju. Pokažite djeci bez adekvatne roditeljske skrbi da nisu sami već da imaju veliku podršku lokalne zajednice.

(Vlado Hoblaj, foto: VH)