Policijski službenici PU međimurske sudjelovali na Memorijalu Matko Maršić 2018.

Protekle nedjelje, 18. ožujka na streljani Policijske akademije u Vrbovcu održano je Peto otvoreno prvenstvo Policijske akademije u streljaštvu Memorijal Matko Maršić 2018.

Ispred Policijske uprave međimurske u praktičnom streljaštvu natjecala se ekipa policijskih službenika Policijske uprave Međimurske, ujedno i članova IPA-e Međimurje, Vjeran Horvat, Zoran Horvat i Mirko Košir. Nakon objedinjavanja rezultata zauzeli 19. mjesto od 34 ekipe iz Hrvatske i inozemstva.U pojedinačnoj konkurenciji, također u praktičnom streljaštvu, u kojoj je nastupilo 106 natjecatelja Zoran Horvat zauzeo je 43., Mirko Košir 50., a Vjeran Horvat 96. mjesto.

Natjecanje u praktičnom streljaštvu odvijalo se na četiri staze koje su svaka na svoj način zahtijevale i bodovale određenu komponentu streljaštva od preciznosti, brzine, snalaženja u prostoru i drugo. Računanje rezultata obavljalo se prema IPSC  načinu, gdje se ostvareni bodovi umanjeni za kaznene bodove dijele sa vremenskim ograničenjem ili ostvarenim vremenom, te se dobiva tzv. “hit faktor“.

Za napomenuti je da su vremenski uvjeti bili izrazito zahtjevni pošto se natjecanje odvijalo na otvorenom tokom cijelog dana na temperaturi zraka od 0° uz hladan vjetar što je povećavalo natjecateljsku atmosferu do zadnjih nastupa strijelaca.

S obzirom na ostvarene rezultate naše strijelce možemo svrstati u središnji dio bodovne liste u kategoriji policijskih uprava što je odličan rezultat s obzirom da je sekcija streljaštva Policijske uprave međimurske prvi puta nastupala na takvoj vrsti natjecanja.

(http://medjimurska.policija.hr, foto: PU međimurska)