POLICIJSKA UDRUGA IPA – BICIKLIMA OD ČAKOVCA DO KNINA

Župan i gvardijan ispratili članove policijske udruge IPA na put biciklima prema Kninu

Nakon što su 2011. godine organizirali biciklistički maraton do Vukovara, u 2015. godini krenuli su put Knina. Članovi policijske udruga IPA Međimurje u suradnji s IPA Hrvatska Sekcija odlučili su na sebi svojstven način ove godine dati obol 20. obljetnici VRO „Oluja“, obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu, 5. kolovoza.

Na put dug oko 425 kilometara, koliko će na dva kotača proći u četiri dana, krenuli su ispred Crkve sv. Nikole biskupa na Franjevačkom trgu uz ispraćaj župana Međimurske županije Matije Posavca te blagoslov gvardijanafra. Željka Željeznjaka.

„Svaki od četiri dana putovanja vidimo kao dan sa zadatkom, u kojima ćemo u prvom redu promicati policijsku struku, udrugu, naše prijateljstvo i uspomenu na Domovinski rat te poginule i nestale kolege“, objasnilo je 17 biciklista prije pokreta prema Petrinji kao cilju prve dogovorene etape, na čelu s predsjednikom udruge Darkom Dragičevićem. Naime kreće se put Petrinje kako je tamo stradao jedan međimurski policajac, a nakon toga biciklistička se tura nastavlja preko GP Maljevac do Bihaća, zatim do Gračaca pa do Knina, u koji bi trebali ući u srijedu, 5. kolovoza.

Kako su naglasili, tada će se nakloniti posebice pripadnicima 7. gardijske brigade koja je dala značajan doprinos oslobođenju Knina, ali i svim hrvatskim vojnim i policijskim postrojbama. Pritom nisu krili ponos što će im svi zajedno još jednom za to moći zahvaliti.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/)

2

3

8

9