POKOPAN ISTAKNUTI VATROGASAC STJEPAN BARAT – PICO

Danas je na gradskom groblju u Murskom Središću pokopan Stjepan Barat koji je jučer iznenada preminuo u svojoj kući. Stjepan je bio istaknuti vatrogasac DVD-a Mursko Središće u kojem je aktivno i nesebično radio 40 godina.

Od njega se oprostio predsjednik DVD-a Juraj Zadravec rekavši u svom govoru sljedeće:

„Sakupili smo se danas na ovom groblju kako bi na vječni počinak ispratili našeg dragog pokojnika, prijatelja i vatrogasca Stjepana Barata mlađeg, kojeg smo od milja zvali Pico.

Sakupili smo se da izrazimo sućut i saučešće obitelji i da zajedno sa njima podijelimo bol i tugu zbog odlaska dragog nam Stjepana, koji je 40 godina vjerno radio u našem DVD-u , na dobrobit našeg mjesta i građana, te mu i ovim svečanim ispraćajem odajemo počast za nesebično zalaganje i služenje koje je trajalo puni radni vijek.

Rođen je 1966. godine, a u redove DVD-a stupio je 1974. godine. 1987. postaje vatrogasac, 1999. vatrogasac prve klase, a 2002. dočasnik prve klase. 1991. završio je specijalnost za strojara. Za svoj rad tijekom godina primio je više odlikovanja, spomenice za 10 – 30 godina rada i 1999. godine medalju za hrabrost i požrtvovanost.

Oženio se suprugom Natalijom i u braku imao dvije kćeri Barbaru i Lauru. Život je bio težak, ali je naš Pišta uvijek bio vedar i spreman za pomoć u najtežim trenucima ili za šalu i zabavu kad je za to bilo vrijeme.

U gašenju požara, intervencijama i pomaganju u elementarnim nepogodama naš je dragi pokojnik uvijek bio u prvim redovima, a zadnjih godina volio je sudjelovati na takmičenjima kao član B ekipe našeg društva. U svom radu je više puta svoje zdravlje i život stavljao na kocku samo da svojom požrtvovnošću, znanjem i neustrašivošću pomogne potrebitima.

Ako znamo da su se intervencije većinom događale za vrijeme elementarnih nepogoda, a poslije napornog rada u poduzeću, još se više ističe humana crta pomoći čovjeku u nevolji što je upravo krasilo našeg Stjepana.

Posebno se veselio i brinuo o svojoj obitelji, bio ponosan na njih. U ovom najtežem trenutku rastanka upućujem veliko hvala za sve što je učinio za dobrobit našeg društva, našeg grada i njegovih žitelja, a ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima upućujem iskrenu sućut u svoje osobno i u ime DVD-a Mursko Središće.“

(rt, foto Marina Zelić)

unnamed (4)

unnamed (3)

unnamed (7)

unnamed (1)

unnamed

unnamed (2)