PODRŽITE DOLCE & GABBANU

Poznati dizajnerski par Domenico Dolce i Stefano Gabbana  dali su dugačak intervju za talijanski magazin Panorama. Intervju je popraćen naslovnicom na kojoj je  fotografija poznatih kreatora i veliki naslov “Živjela obitelj (tradicionalna).” U njemu su opisali svoje skormne početke kao, modnu liniju #DGfamily koju su pokrenuli prije nekog vremena te svoje stavove o tradicionalnoj obitelji. Time su privukli pozornost i izazvali bijes gay lobija.

Dolce je izjavio: Tradicionalna obitelji?  To je moda koja ne prolazi. Mi, istospolni par, kažemo ne posvajanju za istospolne parove. Dosta je kemijske djece i iznajmljenih maternica. Djecu kemije zovem sintetičkom djecom. Iznajmljena maternica, sjeme izabrano iz kataloga (…) Djeca trebaju imati oca i majku. (…) Obitelj nije hir. (…) U njoj  se osjeća nadnaravni osjećaj pripadnosti. Nismo mi izmislili obitelj (…), to nije pitanje religije ili društva, rađaš se u obitelji koja ima oca i majku. Ili bi barem trebalo biti tako (… ) Ja sam gay, ne mogu imati dijete. Vjerujem kako ne mogu imati sve u životu. Lijepo je biti lišen nečega. Život ima prirodni tijek, neke stvari se ne mogu mijenjati. Jedna od njih je obitelj.

Ovo nije prvi put da modni par kritizira gay ideologiju. U razgovoru za Daily Mail prije nekoliko godina Gabanna je rekao kako je “protiv ideje da dijete odrasta s gay partnerima” te kako se ne planiraju “vjenčati”.

Stranica LGBT News Italia pozvala je homoseksualne osobe da bojkotiraju D&G kreacije. Ista stranica je pozvala na bojkot tjestenine Barilla nakon što je Guido Barilla dao slične izjave u obranu tradicionalne obitelji. Prijetnje bojkotom su ga uplašile, pa je povukao i svoje izjave.

Želimo izbjeći još jedan slučaj Barilla! Želimo slobodu izražavanja!Izjava o braku kao zajednici muškrca i žene od strane najpoznatijih gay dizajnera na svijetu istinski je tsunami. Gay lobi ih optužuje da su homofobni. Elton John je pozvao na bojkot njihovih proizvoda, a  kampanji se pridružio i pjevač Ricky Martin.

Važno je da dizajneri koji su slobodno izrazili svoje mišljenje osjete podršku i solidarnost onih koji brane obitelj i prava djece na oca i majku. Želimo iskazati podršku Stefanu Domenicu Dolceu i Stefanu Gabbani te svima koji misle jednako o braku i obitelji, svima koji ne prihvaćaju agresivnost i napade medija jer su izrekli svoje mišljenje, svima koji ne žele najam maternica i umjetnu oplodnju.

Potpišite peticiju:

http://www.citizengo.org/hr/20081-supportdolcegabbana

CitizenGO Hrvatska