Počinju natjecanja u projektu “Prometna učilica”

Natjecanja počinju 1. listopada i traju do 30. studenog 2019 godine  

Prometna učilica jedan je od projekata koji je financiran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o web aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa za osnovne škole čime je prometna problematika postala interaktivno dostupna svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Treću godinu zaredom realizira se projekt „Prometna učilica“ za srednje škole, s istim ciljem kao i ona namijenjena osmoškolcima.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, ove godine kao i prethodnih deset, kada je riječ o osnovnim školama, te po drugi puta govorimo li o srednjim školama, pokreću se u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanja iz poznavanja prometnih propisa.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske i to pojedinačno, a isto tako za svoju školu i razred, zajedno s drugim učenicima.

Natjecanja počinju 1. listopada i traju do 30. studenog 2019 godine.

Ovim putem pozivamo sve škole kao i učenike da pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa u sklopu „Prometne učilice“.
(tekst i foto: PU međimurska)