PETICIJA – STOP GENOCIDU U NIGERIJI

Nigerijska militantna skupina Boko Haram napala je prije dva tjedna grad Damask na sjeveru Nigerije te otela više od 500 žena i djece. To je jedan od niza napada izvršenih nakon što su od 3. do 7. siječnja ove godine pripadnici Boko Harama ubili više od 2000 ljudi, većinom kršćana, u nigerijskom gradu Bagi.

Boko Haram je islamistička skupina, koju je 2002. osnovao Muhammad Yusuf. Procjenjuje se kako je, od 2009. godine, kad je započeo s vojnim akcijama, Boko Haram ubio najmanje 13 000 ljudi, oteo i silovao na stotine žena i djevojčica. Neke od tih djevojčica poslao je u smrt koristeći ih kao bombaše samoubojice. 

Članovi Boko Harama zahtijevaju uvođenje šerijatskog prava i uspostavu kalifata, a početkom mjeseca ožujka koalirali su s islamističkom militantnom skupinom ISIL.

Što se još treba dogoditi da bi međunarodna zajednica intervenirala?

Molim Vas, potpišite peticiju za hitnu vojnu intervenciju Ujedinjenih naroda koja će zaustaviti genocid koji vrši Boko Haram te ponovno uspostaviti mir i sigurnost u zemlji:

http://www.citizengo.org/hr/stop-genocidu-u-nigeriji

Predsjednik nigerijske Biskupske konferencije, mons. Ignacio Ayan Kaigama, moli za solidarnost kakvu je izazvao napad u Parizu.

Ne nasilju protiv političkih, etničkih i vjerskih podjela.

I papa Franjo je u više navrata osudio ovakve napade:

Radi mira se nikada ne smije dopustiti da se vjerska uvjerenja koriste za opravdavanje nasilja i rata.

Pišite glavnom tajniku Ujedinjenih naroda, Ban Ki Moonu, i tražite od njega hitnu vojnu intervenciju koja će zaustaviti genocid Boko Harama te ponovno uspostaviti mir i sigurnost u zemlji.

http://www.citizengo.org/hr/stop-genocidu-u-nigeriji

Ana Marija Marković i cijeli CitizenGO tim

——

CitizenGO.org je zajednica aktivnih građana koji žele štititi život, obitelj i temeljna ljudska prava diljem svijeta. Ako želite saznati više o nama kliknite ovdje ili nas slijedite na Facebooku ili Twitteru.