PD BUNDEK I PD LENDAVA POTPISALI SPORAZUM O PRIJATELJSTVU I SURADNJI

Ljubav prema planinama izgradila međunarodno prijateljstvo i suradnju

 

Planinari PD Lendave u subotu 16. svibnja bili su domaćini Susreta prekmurskih planinara kojem je nazočio i velik broj međimurskih planinara iz PD Bundeka i HPD „Međimurja“.

Susret je započeo pohodom  od Dolge vasi preko Lendavskih gorica do Lendave  gdje je završnica bila u  Centru „Tuš“. Nakon lagana tri sata hodanja po ozelenjelim bregima, nekoliko stajanki i bogatom ponudom delicija, započeo je svečani službeni dio  s raznolikim  kulturno -umjetničkim programom.

Skup je pozdravio predsjednik PD Lendava Štefan Kozak i potpredsjednik PZS.  Posebno iznenađenje programa bio je  mješoviti pjevački zbor planinara PD Lendave koji  su uvježbavali  i uspješno se premijerno  predstavili  s tri skladbe. Vrhunac svečanosti bila je  ceremonija  „krštenja“ zastave  PD Lendava.

Vrlo bogat i mozaičan program Susreta bio je prilika da dva susjedna društva iz dviju  susjednih država,  PD Lendava i PD Bundek,  okrune svoje dugogodišnje prijateljstvo potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji  koji će im biti vodilja za razvitak daljnje  suradnje i dobrosusjedskih odnosa na obostrano zadovoljstvo.Zajednička planiranja, aktivnosti, a nadasve zajednička druženje u planinama,  stvorila su među planinarima  tih dvaju društava nezaboravna prijateljstva koja će, nadamo se, još dugo trajati.  (SV)

unnamed (1)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed

unnamed (2)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)