Pavo Jazvić predsjednik HVIDR-a Jug Čakovec: Razočaran sam postupkom Međimurske županije

HVIDR-a Jug Čakovec organizira izlet u Vukovar za svoje članove i članove njihovih obitelji. Bez obzira na odbijanje od strane Međimurske županije da nam pomognu, mi smo uspjeli pomoću drugih sponzora organizirati ovaj izlet koji će biti realiziran u subotu i nedjelju odnosno 25./26. rujna.

Ovim putem zahvaljujem donatorima koji su i ovog puta pomogli ovom projektu koji smo zacrtali. Dokument odbijanja od strane Međimurske županije gdje piše da smo odbijeni po prijedlogu povjerenstva, vidlijiv je ispod teksta. Bitno je da Međimurska županija daje novce raznim neaktivnim udrugama koje hodaju odavati počast Josipu Brozu Titu i slično, te udrugama iz Domovinskog rata koje nisu ni približno aktivne kao što je naša udruga.

Napominjem da smo od Međimurske županije za 2021. godinu kao pomoć dobili samo 2.000 kuna. Nismo se javljali na natječaje jer je još uvijek korona aktualna. Najviše smo aktivni od svih udruga u županiji. Uz domaće obaveze koje odrađujemo već smo odradili projekte kao što su: odlazak u Borovo Selo 2.5., odlazak na Dane sjećanja 25.5.u Odžak, odlazak u Knin 5.8.,25./26.9. odlazak u Vukovar, a još je plan odlazak u Vukovar na Kolonu sjećanja za 18.11. ove godine.

Mislim da je ovo i više nego dovoljno aktivnosti za malu udrugu poput naše. Još jednom hvala svim donatorima koji podržavaju rad naše udruge!

Ispričavam se što nisam u zamolbi Međimurskoj županiji napisao’ ‘SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU”, možda bi nam tada platili autobus.

Pavo Jazvić, predsjednik HVIDR-a Jug Čakovec