OVOGODIŠNJE „LJETO UZ MURU“ ZA SVAKOG PONEŠTO

Već više godina grad Mursko Središće na sasvim drugi način održava turističku manifestaciju „Ljeto uz Muru“. Koncerti poznatih izvođača i raznih žanrova nude dobar  program za sve generacije. Prije dvije godine koncert Miroslava Škore pokazao je da je to pravi put u razvoju turističkih manifestacija. Prošle godine u gradu su bile dvije također odlične koncertne izvedbe grupa Gazde i Magazina, dok je jedan dan u suradnji sa našim Minersima bio za mlade uz dobar rock.Sve ostale već uvriježene manifestacije svake godine sve su bolje. Sajam domaćih proizvoda nakon osam godina pun je pogodak,murska alka također, a na gradskom kotliću skupi se čak do 2000 ljudi.

Ove godine „Ljeto uz Muru“ biti će od 04.08.(petak) do 06.08.(nedjelja). To su udarni turistički termini i na vrijeme treba dogovoriti izvođače. Prvi dan imati ćemo koncert Tamburaškog sastava „Begini“,drugi dan ,subota rezerviran je za rock, a to će grad i TZ odraditi u suradnji sa moto klubom Minersima sa kojima je gradonačelnik i predsjednik turističke zajednice održao sastanak na tu temu te im ujedno zahvalio na pomoći kod organizacije prošlogodišnjeg „Ljeta uz Muru“.

Sajam domaćih proizvoda planira se sva tri dana na šetnici, murska alka u subotu, a gradski kotlić u nedjelju sa početkom u 12 sati što se lani pokazalo kao pun pogodak jer se građani mogu poslije koncerta odmoriti, otići na misu , a nakon toga nema potrebe za kuhanjem ručka jer na „Zalešću“ zamiriše više od  tisuću porcija raznih delicija.

U nedjelju 06.08. od 19  sati imati ćemo koncert  poznate klape Kampanel. Naime,iz pred par dana održanog koncerta klape Intrade sa više od 4000 posjetitelja s tim odabirom  ne može se pogriješiti.

Sigurni smo da će i ovogodišnje  „Ljeto uz Muru“ uz ovakav program biti izuzetno posjećeno.

(tekst i foto GMS)