Osnovnoškolske zadruge sudjelovale na Županijskoj smotri u Čakovcu

Na Trgu Republike u Čakovcu održana je nova Županijska smotra učeničkih zadruga koja je i ove godine probudila kreativnost među učenicima i potaknula buđenje novih ideja.  Smotra je okupila zadruge Čmelice iz III. osnovne škole Čakovec, Fijolica iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Klopotec iz OŠ Gornji Mihaljevec, Kušlec iz OŠ Kuršanec, Ftičeki iz OŠ Belice te Tinček iz OŠ Sveti Martin na Muri – zadruge koja je prikupila najveći broj bodova u vrednovanju.

Organizator i domaćin bio je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, čija je ravnateljica Dragica Benčik ujedno na čelu Hrvatskog saveza učeničkih zadruga te voditeljica podružnice u Međimurskoj županiji:  „Učenici su ponovo pokazali kreativnost, inovativnost i sjajnu izvedbu ideja te nam je osobito drago što nam se ove godine na Županijskoj smotri pridružila tajnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Blanka Horvat te se osvjedočila s koliko žara rade školski zadrugari“, istaknula je Dragica Benčik, te zahvalila na pokroviteljstvu Gradu Čakovcu i Turističkoj zajednici Čakovca koji su, uz ostalu logistiku, osigurali i okrepu za djecu.

Angažman, stvaralaštvo i kreativnost djece i mladih podržavamo svim srcem i u Gradu Čakovcu uvijek će imati prijatelja i podršku”, istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini, izrazivši zadovoljstvo što upravo djeca svojim manifestacijama otvaraju program proslave Dana grada Čakovca.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je učenike-zadrugare i njihove mentore te im poželio još mnogo ideja i uspješnih realizacija kojima će pronijeti ime svojih škola, te da ih duh zadrugarstva sadržan u marljivosti i predanosti prati kroz život.

Služba za poslove župana