Općini Sveti Juraj na Bregu odobreno 1.35 milijuna kuna za vrtić i 300 tisuća kuna za Dom kulture u Frkanovcu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Općini Sveti Juraj na Bregu 1,35 milijuna kuna bespovratnih sredstava za potrebe sufinanciranja provedbe Europskog projekta na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.

Odobreni iznos namijenjen je za sufinanciranje dijela sredstava koje je Općina Sveti Juraj na Bregu dužna osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta  „Rekonstrukcija dječjeg vrtića i jaslica“ u Lopatincu.

Izgradnja objekta započela je početkom ožujka 2019.godine, a trajat će do siječnja 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna kuna, a Općina Sveti Juraj na Bregu je iz Europskog ruralnog  fonda u 2018. godini osigurala 4.6 milijuna kuna. Projektom će se dograditi prizemlje i kat te adaptirati postojeći prostori. Ukupna površina nakon rekonstrukcije objekta iznosit će 780 m. Vrtić je projektiran za smještaj 80 djece u vrtićkim i jasličkim skupinama.

300 tisuća kuna za projekt „Rekonstrukcija – dogradnja Doma kulture u Frkanovcu’

Temeljem prijave Općine Sveti Juraj na Bregu na LAG-ov Natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.2. „Poboljšanje opće društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“, Upravni odbor LAG-a Međimurski doli i bregi donio je na sjednici 12. rujna 2019. Odluku o odabiru projekta.

Projekt „Rekonstrukcija – dogradnja Doma kulture u Frkanovcu’“ odabran je od strane Upravnog odbora LAG-a za dodjelu potpore u iznosu od 300 tisuća kuna. Daljnju administrativnu kontrolu Odluka o svim odobrenim projektima od strane LAG-a na području Međimurske županije obavlja Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Očekivani rezultati projekta biti će uređena i završena rekonstrukcija-dogradnja zgrade Doma kulture u Frkanovcu koji će biti na raspolaganju djeci, mladima i stanovnicima Općine Sveti Juraj na Bregu. Ukupna površina rekonstruiranog doma biti će 145 m2.

Navedeni Dom kulture koristiti će se za rad udruga, radionice, prezentacije, manifestacije te mjesto za druženje starijih osoba.

https://www.svetijurajnabregu.hr/

(Pavo Jazvić)